Scroll Top

Roest tegengaan

Roest en corrosie is overal en nergens. Of het nu de auto, motor, boot, brommer, scooter of ander vervoersmiddel is. Maar ook direct in en om het huis, zoals het ijzeren tuinhek, stalen garagedeur, het tuingereedschap of de spijkers in de glaslatten. Het ontstaat overal en onbedoeld en als die niet gestopt of geconserveerd wordt kan de schade alleen maar groter en zelfs onherstelbaar worden.

Owatrol biedt een aantal effectieve roeststoppers en roestconserveringsproducten, die de roest in de kern stoppen. Het principe van deze producten is dat zij diep in de roest of het gecorrodeerd staal en/of metaal dringen, zelfs tot op het gezonde staal / metaal. Door de diepe impregnering en de daaropvolgende droging worden lucht en vocht van het staal / metaal gescheiden, waardoor het proces daadwerkelijk wordt gestopt. Immers is het niets anders dan de combinatie van lucht, water en staal. Hierna kan het staal of metaal worden afgewerkt of overgeschilderd met nagenoeg alle verfsystemen, al naar gelang het Owatrol-product dat is toegepast. Ook kan het roestige uiterlijk worden behouden, zoals een vintage look bij klassieke voertuigen e.d.

Verwerking

De Owatrol-producten voor het stoppen van roestvorming kunnen direct op de roestige ondergrond worden aangebracht, nadat deze schoon en droog zijn gemaakt. Dit betekent dat u niet zoals bij de meeste andere roeststoppers de roest geheel dient te verwijderen. De losse roest verwijderen is voldoende.
Bij lichte roest is vaak één laag / applicatie voldoende. Bij zware roest kunnen meerdere lagen / applicaties nodig zijn. Na droging afwerken met de juiste primer en/of verf (eventueel ook van Owatrol) en klaar is kees.

Rustol_Application_Metal_ADfields

Tip!

Ook kunnen door roest vastzittende onderdelen worden losgemaakt met de kruipolie van Owatrol, die tevens een langdurige smerende werking heeft. Kortom, uw roestproblemen kunnen simpel en effectief worden aangepakt en uw waardevolle bezit is voor jaren beschermd.