Scroll Top

Kunststof onderhoud en afwerking.

Kunststof, plastic, polyester, gelcoat, allemaal materialen die niet meer weg te denken zijn in onze leefomgeving. Van de tuinstoelen tot de autobumper. Van de polyester boot tot de caravan of camper. Al het verwerkte kunststof heeft, in tegenstelling wat wordt beweerd, weldegelijk onderhoud nodig. Wanneer er namelijk geen onderhoud wordt gepleegd en de jaren vorderen, zal het kunststof sporen vertonen van degeneratie, oftewel slijtage van de gelcoatlaag. Door deze slijtage krijgen vuil en vocht grip op het poreuze kunststof en ontstaat door vervuiling verweerd kunststof, anders gezegd de kleur van het kunststof wordt flets, dof en krijgt een verweerde look.

De meeste mensen kiezen voor een oplossing in de vorm van een soort van poetsmiddel als kleurhersteller. Echter deze producten werken vaak oppervlakkig, ‘poetsen’ de verweerde status van het kunststof (lees gelcoatlaag) tijdelijk weg, waardoor er sprake is van een tijdelijke, kortdurende oplossing. Reinigen met de professionele reiniger van Owatrol en een behandeling van het verweerde kunststof met de kleurhersteller van Owatrol wordt het probleem tot in de kern aangepakt.

De diep reinigende eigenschappen van de professionele reiniger en het hoge impregneervermogen van de kleurhersteller zorgen ervoor dat de verpoederde/verkrijtte gelcoatlaag tot in de kern wordt gereinigd en hersteld. Hierdoor krijgen vuil en vocht geen kans meer en blijft het kunststof, polyester, plastic langdurig beschermd en behoudt het zijn originele kleur. Kortom uw polyester of kunststof camper, caravan, boot, tuinmeubel, gevelbekleding, maar ook kunststof onderdelen van uw oldtimer, auto, motor, scooter of brommer kunnen op een simpele doeltreffende manier worden onderhouden.

Tip!

Wanneer herstel niet meer mogelijk is heeft Owatrol een aantal (verf)producten die direct op het verweerde kunststof of polyester kunnen worden aangebracht.