Scroll Top

Houtonderhoud en -afwerking

Hout wordt al eeuwen gebruikt als bouwmateriaal voor huizen, schepen, erfafscheiding etc. Door de jaren heen zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen op zowel de houtsoorten als toepassingen. Hout heeft een meer prominentere plaats gekregen in onze leefomgeving. Ook vindt er nog steeds een verschuiving plaats van functionele naar esthetische toepassingen. Maar hout zal altijd om onderhoud en bescherming vragen tegen vaak grillige weersinvloeden.Voor toepassingen binnenshuis wordt daarentegen een afwerking verlangd die inspeelt op de trends van het moment.

Of het nu een schutting is van geïmpregneerd zachthout, een terras of tuinmeubel van (tropisch) hardhout of een houten woning. Maar ook voor de houten vloeren, lambrisering, meubels en overige houten inrichting. Owatrol biedt een ruime keuze aan producten voor elk gewenst resultaat. Voor alle soorten hout, houten toepassing en gewenste duurzame afwerking. Van dekkend tot transparant, van impregnerend tot filmvormend, van kleurloos tot een gewenste kleur op maat. Mogelijkheden te over en allemaal van de bekende en gewenste hoogstaande kwaliteit die het hout verdient.

Maar alvorens het hout duurzaam te kunnen afwerken en te kunnen onderhouden zijn er altijd de noodzakelijke voorbereidingen nodig, waar men vaak van denkt dat deze erg tijdrovend en arbeidsintensief zijn. Maar niets in minder waar, omdat de praktijk leert dat de reinigings- en herstelproducten van Owatrol kenmerkend zijn voor een snelle, eenvoudige en doeltreffende voorbehandeling als basis voor een duurzame afwerking en een simpele, efficiënte onderhoudscyclus.

Voor zowel de professional als de doe het zelver die kiest voor kwaliteit, milieu en duurzaamheid heeft Owatrol de oplossing voorhanden. Owatrol is altijd op zoek naar product- en kwaliteitsverbeteringen voor zowel het hout als het milieu. Dit resulteert o.a. in biologisch afbreekbare reinigers en afbijtproducten, als ook minder milieubelastende afwerkingen.